Agenda

Geen evenementen

Openingstijden

Theehuis  en Store in store:

LET OP! AANGEPASTE TIJDEN WINTERPERIODE
donderdag van 10.00 tot 16.00 uur
zaterdag van 10:00 tot 13:00
ZIE VOOR MEE INFO 'LAATSTE NIEUWS'

Melktap en eieren: zelfbediening

Verder volgens afspraak:
06-52336343 of 06-42457325
(liefst voor 17:30)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

Like deze website:

Gezond eten van eigen erf

Rundvlees

rundsvleesSinds al weer een aantal jaren verkopen wij rundvlees van eigen bedrijf. Geheel volgens biologisch dynamische eis runnen wij de melkveehouderij en hebben dan ook een Skal-licentie en zijn we aangesloten bij Demeter.

Wij hebben zogeheten 'dubbeldoel'koeien, zij geven melk maar hebben ook vlees op de botten. Dit zijn vaak sterke koeien

Nadat een koe, die niet meer 'rendabel' is voor de melkveehouderij, vetgemest is, gaat zij naar de slachterij. Een koe is niet meer rendabel wanneer zij niet meer drachtig wordt, problemen aan haar poten heeft gekregen, hoog celgetal heeft dat niet of moeilijk wil dalen of problemen blijft veroorzaken in de kudde. Wij hebben koeien met horens en dat kan soms tot bloeduiers leiden.

Wij gaan een week na slachting het vlees verdelen in porties en het vlees gaat bij de slachterij een grote vriescel in. Een dag later maken wij van dit diepgevroren vlees pakketten.
Er wordt onderscheid gemaakt in voor- en achterpakketten. Een voorpakket is vooral het suddervlees en snelklaar (meer gehakt, hamburgers) en het achterpakket is het luxe pakket (ossehaas, biefstuk, entrecote etc).                                       
Wij geven ruim 20% korting op deze pakketten in vergelijking met de losse verkoop van de soorten vlees. Dit doen wij omdat we pas weer een volgende koe laten slachten, als de vriezer bijna leeg is. Het is dus zeer kleinschalig en daardoor ook zeer overzichtelijk.

Voor sommige mensen is het belangrijk om te weten wat onze koeien eten. Dit zijn vooral degene die het Weston Price voedinspatroon nastreven.
De koeien eten vooral gras en een beetje brok in de melkrobot.

De prijslijst voor het rundvlees vindt u onder deze link !!!!!!!!!!!!!!

Varkensvlees

varkensElk jaar hebben wij 2 varkens op de boerderij. Dit vooral omdat wij het leuk vinden om ze te verzorgen en het tuinafval goed door ze wordt opgegeten.
Na ruim 1 jaar worden ze geslacht. De afzet van dit vlees loopt niet altijd via ons.
De mangalitza (hongaarse wolvarkens) die we nu hebben lopen zullen worden geslacht en verkocht via stadsboer Jacob Beeker. Voor meer informatie kunt u een mail sturen.

 

Kippenvlees


Wij verkopen geen kippenvlees van eigen bedrijf. Het is zeer arbeidsintensief en relatief duur om kippen te mesten en slachten volgens biologische norm.
Ook hebben wij (nog) niet de ruimte om dit te doen.

melktapSinds kort hebben we een melktap staan voor de grote stal, waar rauwe melk getapt kan worden.
Met zelf meegebrachte flessen en gepast klein geld (automaat wisselt niet), kan men op een zelfgekozen tijd  rauwe melk kopen. De prijs is 1 euro per liter.

Doordat wij steeds meer vraag kregen naar rauwe melk hebben wij de stap genomen om een melktap neer te zetten.
Veel mensen willen onbewerkte produkten omdat zij geloven dat dit gezonder is maar ook om zelf te kunnen verwerken tot kefir, kaas of yoghurt.

Meer informatie over rauwe melk is te lezen op de site www.Healingfoods.nl of www.realmilk.com

eitjesOok verkopen wij  eieren van onze eigen kippetjes. Wij hebben er rond de 80!
Door de enorme populariteit van de eitjes komt het nogal eens voor dat wij  mensen moeten teleurstellen. Vooral in wintertijd leggen ze minder eitjes, dit is een heel natuurlijk gegeven. Toch blijft men steeds terugkomen voor deze eitjes, want eenmaal geproefd wil je niet meer anders!
Onze eieren zijn echt kakelvers en de kippen gaan elke dag een wandeling maken over het erf en de mesthoop.

De prijs is 0,25 eurocent per stuk en ze staan naast de melktap voor de grote stal.  Graag gepast geld meenemen, het is zelfbediening.

Het zit al een tijdje in onze planning om een nieuw koppel kippen te kopen om weer beter aan de vraag naar eieren te kunnen voldoen. Door tijdgebrek is het er nog niet van gekomen en hiervoor onze excuses.

"Elke week een pakket vol verse streekgroenten, van prei tot pastinaak. Met eigen ogen zien waar je groenten vandaan komen en zelf aardbeien plukken in de zomer. Wilt u als consument betrokken zijn bij de manier waarop uw voedsel geteeld wordt?"

De Birkenhof is een CSA (Community Supported Agriculture) gelegen tussen Soest en Amersfoort. Een CSA bestaat uit een (meewerkende) consumentenkring die de kosten en baten van de groentetuin overlegt en deelt.

Ruim 30 weken in het jaar oogsten wij een heerlijk groentepakket uit de volle grond. Op vrijdagmiddag (na 14 uur) is deze op te halen. 
Sommige mensen halen het voor elkaar op om niet elke week de verplichting te hebben maar heel veel mensen vinden het ook een rustgevend uitje zo vlak voor het weekend na een week werken.

Meer informatie: op facebook met een eigen pagina of eventuele vragen kunt u stellen per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

birkenhof